Frasiga grönkålschips

Grönkålschips
MAT & DRYCK

Snabbt, lätt och jättegott. Så här gör du frasiga grönkålschips. Kom ihåg att titta på chipsen i ugnen, de ska ha lite färg, men det kan gå fort!

Frasiga grönkålschips

4 portioner

200 g färsk grönkål

2 msk olivolja

½ krm salt

½ krm cayennepeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skölj och torka grönkålsbladen. Skär dem från den grova stjälken. Lägg i en bunke. Blanda olja, salt och cayennepeppar och häll över grönkålen. Rör om så att alla grönkålsblad blir oljiga.

  3. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Kålen ska få lite färg, men inte bli bränd. Titta ofta – det kan gå fort!

ARTIKELN HANDLAR OM