Snabb hemgjord pizzadeg

Foto: Rebecka Rynefelt
En riktigt god pizza med hemgjord pizzadeg.
MAT & DRYCK

Vesuvio, capricciosa eller en helt egen komponerad pizza. Oavsett vad du väljer för ingredienser - här är en snabb och god pizzadeg.

Snabb pizzadeg

Ca 6 st

500 g vatten, kallt

25 g jäst

700 g ekologiskt stenmalet vetemjöl

80 g durumvetemjöl, helst ekologiskt

20 g fint havssalt rapsolja

Gör så här:

  1. Blanda vatten, jäst och mjöl i en köksmaskin cirka 3 minuter på låg hastighet. Öka hastigheten och knåda degen 5 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 4 minuter.

  2. Lägg degen på mjölat bord och dela i sex lika stora delar. Smörj en plåt med olja. Knåda degbitarna runda och lägg på plåten. Olja försiktigt in ovansidorna. Täck med plastfolie och låt jäsa 2 timmar i rumstemperatur.

  3. Platta ut degarna i mycket mjöl och gör pizza.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pizza