Mums med mango i kladdkakan

Foto: Thomas Hjertén
Underbar kladdkaka med mango.
MAT & DRYCK

Med ett paket fryst mango bakar man den allra ljuvligaste kladdkakan!
En klick glass eller grädde är pricken över i:et till mangokladdkakan.

Mangokladdkaka

Cirka 12 bitar

150 g smör

100 g vit choklad

2 ½ dl strösocker

1 nypa salt

2 tsk vaniljsocker

1 ¾ dl vetemjöl

3 ägg

Garnering:

Cirka 225 g fryst mango (1 paket)

Florsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och ta bort den från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 centimeter i diameter. Sprid ut mangobitarna ovanpå smeten i formen.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–26 minuter. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

Recepten är från ”Lindas kakor” av Linda Andersson. Förlag Semic.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kladdkaka

Recept