Fixa klassisk senapssill själv

Foto: Johnér
Hemgjord senapssill smakar bäst.
MAT & DRYCK

Fransk senap och konjak ger ny skruv till klassisk senapssill. Till receptet kan du använda inlagd sill eller färdig 5-minuterssill.

Senapssill

6–8 bufféportioner

1 sats inlagd sill, se recept för inlagd sill, eller 1 förpackning 5-minuterssill (420 g)

1 äggula

2 msk skånsk senap

1 msk dijonsenap

1 dl rapsolja

2 tsk konjak

2 krm nymald vit- eller svartpeppar

Garnering: 1/2 ask smörgåskrasse

Gör så här:

Skär sillen i bitar. Rör ihop äggula och senap. Vispa i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Tillsätt konjak och peppar. Vänd ner sillen och låt stå ca 1 timme. Lägg upp och garnera med krasse.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept