Cake pops

Foto: Ulrika Pousette
Cake pops för hela familjen - glutenfria och festliga.
MAT & DRYCK

Cake pops är otroligt söta och festliga, och de går att variera i oändlighet. Här kommer ett grundrecept med philadelphiaost, men det går lika bra att blanda kaksmulorna med jordnötssmör, nutella, marmelad eller det du tycker är gott. En kombination som jag gillar är chokladsmulor och jordnötssmör!

Cake pops

4 portioner

250 g glutenfria kaksmulor (mjuka kakor ger lenare cake pops medan krossade kex ger klubborna lite mer textur)

100 g philadelphiaost eller annat gott mojs

150 g vit eller mörk choklad Dekoration:

strössel eller kokosflingor

träspett

Gör så här:

  1. Blanda kaksmulor och philadelphiaost till en smidig deg. Rulla bollar och låt stå i frysen tills de stelnat, ca 30 minuter.

  2. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikro. Doppa en ände av spetten i chokladen och tryck sedan ner dem i bollarna. Låt chokladen stelna. Detta gör att bollen inte åker av pinnen när man doppar den i choklad.

  3. Doppa bollarna i den smälta chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och dekorera med strössel eller kokos.

  4. Låt chokladen stelna. Enklast är att sätta klubborna i frigolit eller oasis, då får de en slät yta.

Recept: Smilla Luuk ur boken ”Smilla firar glutenfritt” (Rabén & Sjögren)

ARTIKELN HANDLAR OM