Majsbröd med honungssmör

MAT & DRYCK

Majsbröd eller corn bread är en riktig klassiker på amerikanska middagsbord.

Servera med ett smarrigt honungssmör.

Recept från restaurang Low and slow.

Foto: BJÖRN LINDAHL
Brisket serverat med majsbröd

Majsbröd

12 st

Ingredienser:

  • 2.5 dl mjölk

  • 2 st ägg

  • 1.5 tsk citronjuice

  • 160 ml socker

  • ½ tsk bakpulver

  • ½ tsk salt

  • 2.5 dl majsmjöl

  • 2.5 dl mjöl

  • 2 msk polenta (grov)

  • 120 g smält smör

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 185 grader.

  2. Smörj en muffinsform (12 muffins).

  3. Vispa ihop ägg, mjölk och citronjuice.

  4. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.

  5. Rör sedan sakta i mjölkblandningen i de torra ingredienserna tills allting är blandat och du har en lös smet.

  6. Vispa sakta i det smälta smöret.

  7. Häll smeten i muffinsformen och fyll varje utrymme till hälften.

  8. Grädda i 12-15 minuter och rotera formen en gång när hälften av tiden gått.

  9. Brödet är klart när du kan sticka i en tandpetare utan att den blir kladdig.

  10. Servera genast, och gärna med honungssmör.

Honungssmör

Ingredienser:

  • 250g rumstempererat smör

  • ½ dl honung

  • Smaka av med flingsalt

Gör så här:

  1. Vispa smöret i hög hastighet med en mixer tills det blir lätt och fluffigt. Sänk hastigheten och mixa ner honung och salt.

  2. Förvara smöret i en lufttät behållare i kylen i upp till 2-3 veckor, beroende på utgångsdatumet på det smör du använder.