Smörrebröd

MAT & DRYCK

Smörrebröd är perfekt att laga till studentbuffén.

Gör några olika röror så finns det något som alla gillar.

– Smörrebröd är den idealiska bjudmaten där man verkligen kan gå efter mottot ”man tager vad man haver”, säger Karolina Haglund författare till boken Laga lyxigt med liten kassa.

Foto: Karolina Olson Haglund
Smörrebröd

Smörrebröd med rostbiff och remouladsås

4 smörgåsar - dubblera receptet om du vill göra fler.

Ingredienser:

  • 4 skivor danskt rågbröd

  • Smör att breda på mackan

  • 8 skivor gurka

  • 4 msk remouladsås

  • 4 skivor rostbiff

  • 4 msk rostad lök

Gör så här:

Smöra brödskivorna, lägg på gurka, klicka på remouladsåsen. Lägg rostbiffen snyggt på och strö över rostad lök.

Smörrebröd med sillröra

4 smörgåsar - dubblera receptet om du vill göra fler.

Ingredienser:

  • 4 skivor danskt rågbröd

  • 2 msk smör

  • 1 ägg

  • 2 kalla kokta potatisar

  • 100 g matjessill

  • 1 liten rödlök alternativt gräslök

  • 1 dl crème fraiche

Gör så här:

Skär ägget, sillen och potatisen i småbitar. Hacka löken och lägg lite åt sidan att garnera med. Lägg allt i en skål och blanda med crème fraiche. Stek brödskivorna i smöret. Lägg röran på brödet och garnera med hackad lök.

Tips på fler varianter på smörrebröd

  • Panerad spätta med remouladsås och kapris

  • Skagenröra

  • Råbiff med majonnäs och kapris

  • Viltpaté med knaperstekt bacon och cornichons

  • Lax och pepparrotskräm

  • Chèvre, fikon och hackade valnötter

ARTIKELN HANDLAR OM