Hemgjorda marsipanlimpor

Foto: Stefan Mattsson
MAT & DRYCK

Bjud på det söta, goda marsipanlimpor med valnötter. Du kan också stoppa torkad frukt, nougat eller kanderade apelsinskal i mandelmassan.

Marsipanlimpa

1 dl hackade valnötter (40 g)

400 g mandelmassa (helst den med 63 procent mandel, annars så hög som möjligt)

10 hela valnötter till garnering

150 g mörk choklad

1 dl russin

0,5 dl rom, cognac eller calvados

Gör så här:

  1. Lägg russinen i spriten några timmar, gärna över natt.

  2. Hacka nötterna. Blanda mandelmassan, russinen, spriten och de hackade nötterna. Forma till två limpor.

  3. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i en skål som du ställt i en större kastrull med hett vatten. Pass på så att det inte kommer vatten i chokladen, då blir den grynig.

  4. Ös den smälta chokladen över marsipanlimporna. Garnera med de hela valnötterna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Julgodis