Vårmiddag som är sund, snabb - och jättegod

Foto: JOHNÉR
Räkrisotto - snabbt och gott efter vårpromenaden.
MAT & DRYCK

Risotto med räkor är perfekt nu när det äntligen är vår!
När solen skiner är det härligt att ta en promenad eller sätta igång trädgårdsbestyren.
Fira den fina dagen med en fräsch och lättlagad risotto.
Avrunda gärna med en sund och supergod efterrätt - gratinerad frukt med kokos och ingefära.

Räkrisotto med ärtor

4 portioner

2 msk olivolja

1 Schalottenlök

4 dl arborioris

20 g smör

2 dl vitt vin

0,5 l skaldjursbuljong

100 g parmesanost

2 dl gröna ärtor

250 g sockerärter

0,5 kg färska räkor

salt och peppar

Gör så här:

1. Koka upp vatten och blanda i buljongen. Ställ den bredvid spisen.

2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en tjockbottnad gryta, stek tills löken mjuknar.

3. Höj värmen och häll i riset. Stek riset tills det är genomskinligt, men det får inte bli brynt.

4. Slå på vinet och låt det sugas upp av riset.

5. Slå på buljong, en slev i taget, medan buljongen absorberas, och rör om hela tiden. Upprepa tills riset är klart.

6. Tillsätt kokta ärter, strimlade sockerärter och räkor. Riv parmesan, dra av kastrullen, blanda ner ost och en klick smör

Gratinerad frukt med kokos och ingefära

Gino är en klassisk dessert. Här är en lite sundare variant, utan choklad, men mycket smakrik tack vara topping med kokos och ingefära.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept