Kantarellbruschetta med parmesan

Foto: Stefan Jerrevång
Kantarellbruschetta med parmesan
MAT & DRYCK

Supergod kantarellbruschetta med en twist.

Parmesan, vitlök och persilja gör kantarellerna extra goda.

Perfekt att servera på kräftskivan.

Kantarellbruschetta med parmesan

12 stycken

Ingredienser:

  • 400 gram kantareller

  • 1 baguette

  • 1–2 vitlöksklyfta

  • 2 stora schalottenlökar

  • 1 dl persilja

  • 1 dl hyvlad parmesanost

  • smör

  • olivolja

  • salt och peppar

  • balsamicosirap

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär baguetten på snedden i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt och ringla över olivolja på brödskivorna. Rosta i ugnen tills de blivit gyllenbruna.

  3. Gnid vitlök på ena sidan av brödskivorna när brödet svalnat något.

  4. Rensa svampen och stek först i en torr stekpanna, tills svampen släppt vätska. Tillsätt därefter en klick smör och lite olja.

  5. När svampen blivit gyllene, tillsätt hackad persilja och hackad schalottenlök. Smaka av med salt och peppar.

  6. Fördela svampen över brödskivorna. Toppa med hyvlad parmesanost och några droppar balsamicosirap.

ARTIKELN HANDLAR OM