Köttfärslimpa med bacon

MAT & DRYCK

Köttfärslimpa är en riktig husmansfavorit.
Gör den här varianten med rökig bacon.
Servera köttfärslimpan med potatis och lingonsylt.

Köttfärslimpa med bacon

Ingredienser:

  • 500 g nötfärs

  • 0,75 dl ströbröd

  • 1,5 dl mjölk

  • 1 ägg

  • 1,5 tsk salt

  • 2 msk gul lök, skalad och riven

  • 2 krm svartpeppar, nymald

  • 2 paket bacon

Sås:

  • 2 msk vetemjöl

  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde

  • 1 1/2 dl vatten

  • 1 tärning buljong

  • 1 1/2 tsk kinesisk soja

  • 1 tsk lingonsylt

Till servering:

  • Kokt potatis, lingon(sylt)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min.

  2. Blanda i färs, ägg, salt, lök och peppar och blanda till en fast smet. Forma till en limpa ca 25 cm lång. Linda runt bacon. Lägg på fat och sätt in i ugnen. Stek ca 30 min till en innertemperatur på 68°.

  3. Sås: Vispa ut mjölet i grädde och vatten i en kastrull. Koka upp under vispning med buljongtärning och soja. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med lingonsylt.

  4. Servera köttfärslimpan med sås, nykokt potatis, grönsaker och lingonsylt.

ARTIKELN HANDLAR OM