Matiga våfflor med rom och rödlök

Foto: Johnér
Mattiga våfflor.
MAT & DRYCK

Våfflor med grädde och sylt – visst är det gott, men det finns fler sätt.
Fira våffeldagen med en våffelmiddag.

Romvåffla med rödlök

Ger cirka 8 våfflor

Smet:

3 dl vetemjöl

2 dl kallt vatten

3 dl vispgrädde

1 msk smör eller margarin

Topping:

100 gram sikrom, löjrom eller stenbitsrom

2 dl gräddfil

60 gram hackad rödlök

Gör så här:

1. Vispa ihop mjölet och vattnet till en jämn smet.

2. Vispa grädden tjock. Blanda ner i mjölsmeten.

3. Hetta upp våffeljärnet och smörj det med lite smör/margarin.

4. Häll i en knapp deciliter smet och grädda gyllenbruna våfflor.

5. Lägg de gräddade våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga längre.

6. Toppa med gräddfil, rom och hackad lök.

ARTIKELN HANDLAR OM