Massamancurry med rotfrukter och blomkål

Foto: DAVID BACK
MAT & DRYCK

I vår variant av massamancurry med blomkål är jordnötssmör den hemliga ingrediensen, som gör grytan extra fyllig. Det krävs ingen stor insats och gästerna kommer att bli imponerade. Serverar man den här rätten får man garanterat komplimanger!

Massamancurry med rotfrukter och blomkål

4–6 portioner

600 g potatis

200 g sötpotatis

400 g blomkål

3 schalottenlökar

1 paprika

1 spansk chili

4 msk neutral olja

6 msk röd currypasta (färdig eller egengjord, se recept ”Majs- och sötpotatispuffar”)

1 kanelstång

1 tsk spiskummin

½ tsk mald kardemumma

8 dl kokosmjölk

2 tsk himalayasalt

2 msk kokossocker

2 msk jordnötssmör

Topping:

Rostade jordnötter

Salladslök

Eventuellt kokosmjölk

Gör så här:

  1. Skala potatis och sötpotatis och skär i bitar. Dela blomkålen i mindre buketter och skala och halvera schalottenlöken. Skär paprikan i bitar och chilin i skivor på snedden.

  2. Hetta upp oljan i en panna och fräs currypasta, kanelstång, spiskummin och kardemumma. Se till så att kryddorna inte bränns. När det börjar dofta tillsätter du kokosmjölk, salt, kokossocker och jordnötssmör. Rör om och lägg sedan i potatis, sötpotatis, blomkål och schalottenlök. Sänk värmen och låt puttra tills potatis och sötpotatis är mjuka.

  3. Lägg i paprikan och chilin mot slutet. Toppa med rostade jordnötter, salladslök och om du vill en extra skvätt kokosmjölk. Servera gärna med ris.

Recept från ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani med foto av David Back, Kakao förlag.

ARTIKELN HANDLAR OM