Hemgjord rödkål - snabbt och lätt

Foto: Björn Lindahl
Skippa kål på burk - gör din egen rödkål, både snabbt och enkelt.
MAT & DRYCK

Skippa rödkål på burk - gör din egen hemgjorda, både snabbt och enkelt.
Pigga upp rödkålen med 4 msk koncen­trerad svartvinbärssaft och peppra.

Rödkål

1/2 huvud rödkål, drygt 1 kg

2 lökar

3 äpplen

2 msk smör

0,5 tsk mald kryddpeppar

0,5 tsk malda nejlikor

4 msk sirap

3 msk vinäger

2 dl skinkspad eller stark buljong

Salt

Gör så här:

  1. Skär bort rotstocken på kålhuvudet och ta bort fula blad. Skär kålen i tunna strimlor. Skala lökarna och skiva tunt. Skala äpplena, skär bort kärnhusen och skiva äpplet i tunna klyftor.

  2. Smält smöret i en stor kastrull eller gryta och fräs kålen, löken, äpplena och kryddorna några minuter på medelvärme.

  3. Dra ner värmen och häll i vin­ ägern, sirapen och skinkspadet/buljongen. Puttra under lock i 45 minuter.

  4. Smaka av. Behövs mer vinäger eller salt?

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept