Middagstips: Korvstroganoff

MAT & DRYCK

Krämig korvstroganoff är mat man minns från barndomen.
Korv, grädde och tomatpuré blir en supergod gryta att äta med matvete eller ris.
Enkel och god vardagsmat som är klar i ett nafs.

Foto: STEFAN MATTSSON
Korvstroganoff

Korvstroganoff

4 portioner

Ingredienser:

4 portioner matvete eller jasminris

1 dl ärtor

400 gram falukorv

2 finhackade gula lökar

2 dl grädde

1 dl mjölk

2 msk tomatpuré

1 tsk dijonsenap

salt och peppar

smör att steka i

Gör så här:

  1. Koka matvetet eller riset enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Skär falukorven i strimolor och bryn i en stekpanna med smör.

  3. Tillsätt löken och fräs några minuter utan att den tar färg.

  4. Blanda i grädde, mjölk, tomatpuré och senap i stekpannan. Låt puttra i några minuter.

  5. Krydda med salt och peppar.

  6. Värm ärtorna och servera med korvstroganoffen och det nykokta riset.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept