Club wraffle

MAT & DRYCK

Bjud på brunch i helgen!

Dessa smarriga club wraffles är en clubsandwich med våfflor istället för bröd.

En macka som har allt, bacon, kyckling och majonnäs - det kan inte bli bättre.

Foto: Sofia Nahringbauer
Club sandwich med våfflor

Club wraffle

  • 1 sats våffelsmet

  • 3 dl lagrad riven cheddar

  • Marinerad stekt svensk kycklinglårfilé

  • Romansallad

  • Tomat

  • Barbecuesås

  • Inlagd rödlök

  • Saltgurka

  • Knaperstekt bacon

  • Kaprismajonnäs

  • Färska örter för garnering

Gör så här:

  1. Förbered alla tillbehören till wrafflen i skålar så att de snabbt kan läggas på den nygräddade våfflan.

  2. Hetta upp ett våffeljärn.

  3. Blanda våffelsmeten med den rivna cheddarosten.

  4. Grädda våfflan i ett riktigt hett, smort järn tills den är frasig.

  5. Dela våfflan på hälften och lägg ena halvan på en skärbräda, lägg den andra halvan på ett galler så att den håller sig frasig.

  6. På halvan på skärbrädan lägger du romansallad,2 skivor tomat, bbq-sås, inlagd rödlök, skivad saltgurka, 1delad kycklinglårfilé, 2 skivor knaperstekt bacon. Ringla på kaprismajonnäs och avsluta med finhackad persilja.

  7. Lägg på den andra våffelhalvan & dela den med en brödkniv.
    Lägg upp de 2 halvorna i hamburgerfickor och njut!

Kaprismajonnäs

Ingredienser:

  • 2 äggulor

  • 1tsk dijonsenap

  • Några droppar tabasco

  • 1msk vitvinsvinäger

  • 2 1/2dl matolja

  • 1/2 dl kapris finhackad

  • salt

  • svartpeppar

Gör så här:

Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.

Blanda i kapris och tillsätt sedan salt och peppar efter smak, tänk på att kaprisen redan är salt.

Marinerad kyckling

Ingredienser:

  • 4 kycklinglårfiléer

  • 2krm curry

  • 2krm paprikapulver

  • Salt

  • Sambal oelek

  • Olivolja

Gör så här:

  1. Vispa ihop marinaden

  2. Marinera kycklingen i snabbmarinaden i ca 1h i rumstemperatur.

  3. Ta upp kycklingen ur marinaden och stek den i en het panna med smör.

Inlagd rödlök

Ingredienser:

2 lökar

1 dl ättika

2 dl strösocker

3 dl vatten

3 kryddpepparkorn

1/2 lagerblad

1/2 morot

1 stjälk persilja

Gör så här:

  1. Skiva rödlöken tunt innan den läggs in.

  2. Koka upp alla ingredienser till lagen och rör så att strösockret löses upp.

  3. Lägg in löken när lagen är varm så får den en vacker färg, låt den sedan svalna och ligga i lagen i någon timme.