Glutenfri blomkålspizza

Foto: Ulrika Pousette
Testa glutenfri pizza med samma italienska smaker.
MAT & DRYCK

Här kommer äntligen en glutenfri pizza med samma italienska smaker av tomat, mozzarella, oregano och basilika. Undvik den tunga känslan som man brukar känna efter man ätit en vanlig pizza och njut i stället av härlig ren energi.

Glutenfri blomkålspizza

2 portioner

1 litet blomkålshuvud

2 ägg

1 ½ dl riven mozarellaost

1 ½ dl riven parmesanost

½ gul paprika

100 g champinjoner

½ dl tomatsås utan socker

1 tsk oregano

1 tsk timjan ½ tsk havssalt färsk basilika (dekoration)

Så gör du:

  1. Värm ugnen till 220°. Förbered en plåt med bakplåtsspapper.

  2. Riv blomkålshuvudet och blanda med ägg, 1 dl mozzarella, parmesan och salt i en separat skål. Sprid ut degen på bakplåtspappret till två runda pizzor. Ställ in i ugnen och grädda i 15 minuter.

  3. Stek champinjonerna i kokosolja medan pizzadegen är i ugnen. Skär upp paprika i små bitar.

  4. När botten är klar, toppa med tomatsås, stekta champinjoner, paprika, timjan, oregano ½ dl mozza ­ rella och färsk basilika. Sätt in i ugn i cirka 3 minuter till eller tills osten har smält.

ARTIKELN HANDLAR OM