Här är brödernas hyllade Star Wars-bak

MAT & DRYCK

Vanliga pepparkakshus, släng er i väggen! Star Wars-fansen och bröderna Lars och Markus Winnansson har byggt en klassisk Star Destroyer som slår alla med häpnad. Den är över 75 centimeter lång.

– Våra kompisar är asimponerade, säger Markus.

1 av 2 | Foto: Privat

Bröderna Lars, 19, och Markus Winnansson, 22, från Upplands Väsby har sedan några år tillbaka traditionen att göra ett riktigt satsat pepparkakshus i Star Wars-tema inför jul.

– Första året blev det en mindre robot bara. Nästa år blev det att vi tog det till nästa nivå så då byggde vi ett skepp som blev väldigt bra, säger Markus.

Och i år har de gjort gjort sin mest avancerade skapelse hittills. Det är såklart en klassisk Star Destroyer från originaltriologin som är över 75 centimeter lång.

– Våra kompisar är asimponerade, de fattar inte hur vi orkar. Alla vill ju se det, säger Markus.

Foto: Privat
Bröderna Lars, 19, och Markus Winnansson, 22, bor hemma hos föräldrarna i Upplands Väsby.

Och det tog sin tid att göra skapelsen, förutom att baka och montera allt behövde bröderna skissa och planera hur de skulle kunna förverkliga sin vision.

– Vi har i princip jobbat varje kväll i två veckor och gjort några delar i taget, säger Lars och fortsätter:

– Vi har fått lite hjälp från farsan också, säger Lars.

Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Och alla som oroligt undrar om skapelsen bara ska ätas upp kan nu andas ut. Den ska fraktas till spelföretaget Dice’s huvudkontor. Bröderna har nämligen kompisar där och eftersom de gjort ett Star Wars-spel är alla överens om att det kunde passa.

– Vi ska försöka få dit det utan att det går sönder, säger Markus.

ARTIKELN HANDLAR OM