Bakad ricotta med salsa verde

Foto: Emil Wesolowski
Bakad ricotta med salsa verde
MAT & DRYCK

Ett supergott tilltugg med massor av smak.
Servera med ett gott bröd eller crostinis.

Bakad ricotta med salsa verde

Ingredienser:

  • 1 ricotta

  • 1 kruka basilika

  • 1 kruka persilja

  • 1 vitlöksklyfta

  • Rivet skal från en citron (+ saft från hälften)

  • 3 sardeller

  • 1 röd chili

  • olivolja + rapsolja

  • salt och peppar

  • 1 skiva vitt bröd (utan kanter)

  • chiliflakes

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och stjälp upp ricottan på ett ugnsfast fat. Strö på chiliflakes och salt och peppar.

  2. Ställ in oljan i kylen.

  3. Strimla basilika och persilja och lägg i en bunke.

  4. Tillsätt hackad chili, sardeller, bröd, citronskal + saft och riven vitlök.

  5. Mixa och häll i oljan i en fin stråle till såsen fått en jämn konsistens. Ta ungefär hälften olivolja, hälften rapsolja.

  6. Smaka av med salt och peppar.

  7. Ställ in ricottan i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

  8. Låt ricottan svalna något innan du serverar med såsen och bröd.

ARTIKELN HANDLAR OM