Grillad sallad med chorizo

MAT & DRYCK

En supergod sallad med massor av grillade grönsaker.

Grönsakerna går att variera och chorizon uteslutas om du vill ha ett vegetariskt alternativ.

En fantastisk rätt som ser lyxig ut men är lätt att göra.

1 av 3 | Foto: Elvira Pihl / /elvpih

Grillad sallad med chorizo

4 portioner

Ingredienser:

2 bifftomater

3 paprikor i olika färger

2 majskolvar

3 rödlökar

1 liten påse ruccola

8 st färska chorizo

1 dl hackade mandlar

150 gram fetaost eller chèvre

Flytande honung

Olivolja

Vinäger

Salt och peppar

Gör så här:

  1. Stoppa fetaosten eller chèvren i frysen.

  2. Grilla hela paprikor tills skalet blivit svart och släpper lätt från köttet.

  3. Grilla bifftomater, lök, majskolvar och chorizo så att de får fin färg och korven är klar.

  4. Skala paprikor och skär i bitar.

  5. Skär tomater, lök och chorizo i bitar och skär av strimlor av majs från majskolven.

  6. Lägg upp allt snyggt på ett fat.

  7. Tillsätt ruccola, häll över olivolja och vinäger och smaka av med salt och peppar.

  8. Ringla över flytande honung och tillsätt de hackade mandlarna.

  9. Riv den frysta osten fint på ett rivjärn så att det lägger sig som ett fint täcke över hela salladen.

  10. Klart!

ARTIKELN HANDLAR OM