Glutenfri pizzadeg

MAT & DRYCK

Perfekt recept om du vill göra glutenfria pizzor hemma

Glutenfri pizzadeg

2 pizzor

Ingredienser:

  • 2,5 dl ljummet vatten

  • 1/2 paket jäst

  • 1 msk fiberhusk

  • 0,5 dl olivolja

  • 1 tsk salt

  • 5 dl glutenfritt mjöl

  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Blanda 2 dl ljummet vatten med jäst och fiberhusk.

  2. Rör i olja och salt och låt jäsa i 10 minuter under bakduk.

  3. Häll i mjölet, lite i taget, knåda tills du har en smidig deg.

  4. Fördela bakpulvret jämnt i degen.

  5. Tillsätt resten av vattnet, lite i taget, tills du har en smidig deg

  6. Jäs degen under bakduk i cirka 30 min.

  7. Kavla ut två runda pizzor på ett mjölat bakbord.

  8. Toppa och grädda pizzorna på högsta värmen i ugnen tills de fått fin färg.

ARTIKELN HANDLAR OM