Pasta Bolognese

MAT & DRYCK

Spaghetti och köttfärssås - en riktig klassiker.
En god vardagsrätt som sköter sig själv på spisen. Ju längre du orkar låta den puttra, desto godare bli den.
Byt ut köttfärsen mot soja- eller quornfärs för en vegetarisk rätt.

Foto: Thinkstock
Spaghetti med köttfärssås

Pasta Bolognese

4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g köttfärs

  • 4 msk olivolja

  • 1 hackad gul lök

  • 2 hackade vitlöksklyftor

  • 1 finhackad eller riven morot

  • 1 liten bit finhackad eller riven rotselleri eller två stjälkar blekselleri

  • 1 dl vitt eller rött vin

  • 1 burk krossade tomater

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 buljongtärning, kalv eller ox

  • 1 lagerblad

  • 1 tsk torkad timjan

  • 1 tsk torkad oregano

  • salt

  • svartpeppar

  • Färsk basilika

Gör så här:

  1. Bryn köttfärsen i en gryta med olivolja tills den är genomstekt.

  2. Tillsätt hackad lök och vitlök och fräs tills mjuk.

  3. Häll i rotselleri, morot och kryddor och stek några minuter.

  4. Tillsätt tomatpuré, vitt vin, buljong och de krossade tomaterna.

  5. Koka upp och låt sedan puttra så länge du har tid att vänta. Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera med nykokt pasta, parmesan och färsk basilika.

ARTIKELN HANDLAR OM