Kanelbullekladdkaka

MAT & DRYCK

Det bästa av två världar.
Kanelbulle och kladdkaka i ett och samma bakverk.
Snabbt och supergott.

Kanelbullekladdkaka

Ingredienser:

  • 200 g smör

  • 3 dl strösocker

  • 1 msk kardemumma (helst mortlad)

  • 4 ägg

  • 2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 25 g smör

  • 2 msk strösocker

  • 2 msk kanel

På kakan:

3 msk pärlsocker

Ingredienser:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Smält smöret och låt det svalna något (om det inte har svalnat kan äggen koagulera).

  3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

  4. Häll smeten i en springform, 28 cm, klädd med bakplåtspapper. Observera att du behöver längre tid i ugnen om formen har 23 cm i diameter då hela kakan blir tjockare.

  5. Smält smöret till fyllningen.

  6. Blanda till fyllningen av smält smör, socker och kanel.

  7. Ringla fyllningen över kanelbullekladdkakan så att den ser ut som en jättestor kanelbulle.

  8. Strö över pärlsocker.

  9. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en sticka.

  10. Låt kakan svalna i formen.

  11. Servera gärna med vispad grädde som du har pudrat med lite kanel.