Så lagar du läcker vegansk streetfood

Foto: David Back
Vegansk streetfood med färgsprakande röror, wokade nudlar och krispigt friterat.
MAT & DRYCK

När vegansk streetfood är som allra bäst är den svårslagen. Så varför inte testa en dipp på jordnötter, en ”fyllerätt” eller puffar på majs och sötpotatis? Här är våra bästa veganska recept.

Vidunderliga smaker och dofter. Färgsprakande röror, wokade nudlar och krispigt friterat. Här är fyra underbara recept från ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani med foto av David Back, Kakao förlag.

Majs och sötpotatispuffar

Puffarna blir gyllenbruna och fluffiga med krispig yta. Ät dem med hemmagjord sötsur sås, kanske i gott sällskap – eller behåll dem för dig själv.

Wokade risnudlar med thaibasilika

Pad kii mao eller med andra ord ”drunken noodles”. Fyllenudlar, helt enkelt. Improvisera är det rätta ordet här.

Jordnötsdipp

Den här jordnötsdippen är inspirerad av vår fars hemliga recept som vi har burit med oss i många år. Den är magiskt god och har många gånger varit festens höjdpunkt.

Massamancurry med rotfrukter och blomkål

Serverar man den här rätten får man garanterat komplimanger! Det krävs ingen stor insats och gästerna kommer att bli imponerade.

ARTIKELN HANDLAR OM