Vegetarisk toast skagen

MAT & DRYCK

Vegansk skagenröra är perfekt på påskbordet, både på en toast Skagen eller att fylla en avocadohalva med. Här är vegobloggaren Gustav Johanssons recept.

Foto: Gustav Johansson
Toast skagen gjord på palsternacka, dill och vegansk majonnäs är perfekt till påsk

Skagenröra

från bloggen Jävligt Gott av Gustav Johansson

10 små portioner, 30 minuter

Ingredienser röra:

2 dl vegansk majonnäs

3 msk tångcaviar, blandade färger

ca 1-2 msk färskpressad citronjuice

1/2 dl hackad färsk dill

1 liten rödlök

1 fänkål

150 g palsternacka

salt och svartpeppar

Olivolja

Ingredienser övrigt:

1 limpa levainbröd

Vegosmör eller olivolja att steka i

4 msk röd eller svart tångrom

Några dillkvistar

Olivolja

1 citron

Salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka palsternackan  i ca 7×7 mm stora tärningar. Koka den al dente.

  2. Finhacka rödlöken och fänkålen.

  3. Blanda ihop alla ingredienser förutom olivoljan.

  4. Smaka av med citronjuice tills du är nöjd. Servera med ett gott bröd, några extra droppar olivolja och en liten kvist färsk dill. Röran kan med fördel stå och dra till sig några timmar i kylskåp innan servering.

  5. Skiva levainbröd och stek i rikligt med smör eller olivolja tills de får fin färg

  6. Bygg toasten genom att lägga en generös klick skagenröra på brödet, toppa med tångrom, dill och en klyfta citron. Ringla över lite olivolja och nymald svartpeppar

ARTIKELN HANDLAR OM