Asiatisk korv med kimchi och Sriracha-ketchup

Foto: Felipe Morales
Asiatisk korv med kimchi
MAT & DRYCK

Den här korven med heta toppings kan tyckas vara en lite märklig kombination, men som passar överraskande bra ihop.

Välj en god korv som du gillar och toppa med smarrig sojamajonnäs, sriracha-ketchup och koriander.

Har du inte tid att göra egen majonnäs går det utmärkt att köpa en god majo i affären och blanda i en skvätt japansk soja.

Asiatisk korv med kimchi och srirachaketchup

4 personer

Ingredienser:

  • 4 korvar (t.ex. en neutral fläskkorv eller sojakorv)

  • 4 korvbröd (köp gärna en lite större variant så att du får plats med mer fyllning)

  • 2 dl kimchi

  • 1 dl sojamajonnäs

  • 1 msk Sriracha

  • 1 dl ketchup

  • koriander

  • rostade sesamfrön

Gör så här:

  1. Blanda ketchup med Sriracha eller liknande het chilisås. Justera mängden chilisås beroende på hur stark du vill att ketchupen ska vara.

  2. Gör sojamajonnäsen.

  3. Grilla eller stek korven.

  4. Lägg kimchi i varje korvbröd. Lägg i korven och toppa med Srirachaketchup, sojamajonnäs, koriander och rostade sesamfrön.

Sojamajonnäs

Ingredienser:

  • 2 äggulor

  • 1 msk risvinäger

  • 1 msk dijonsenap

  • 1 msk japansk sojasås

  • ca 2 dl neutral olja

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Blanda äggulor, vinäger, dijonsenap och soja.

  2. Tillsätt oljan droppvis tills majonnäsen tjocknar.

  3. Smaka av med mer soja om du tycker att det behövs samt salt och peppar.