Chèvre chaud med fikon och pepparkaka

Foto: BJÖRN LINDAHL
Chèvre chaud med fikon och pepparkakssmul
MAT & DRYCK

Testa något nytt och toppa dina chèvre chaud-snittar med pepparkakssmul.
Använd gärna en spritspåse för att få till riktigt snygga snittar.
Perfekt att servera på glöggminglet.

Chèvre chaud med fikon och pepparkaka

Ingredienser:

  • 300 gram getost/ chèvre

  • 1 ägg

  • 1 dl vispgrädde

  • 4 färska fikon

  • 5 st pepparkakor

  • Flytande honung

  • Färsk rosmarin

  • Svartpeppar 5 skivor vitt surdegsbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på full effekt - grillfunktion

  2. Smula getost i en bunke.

  3. Tillsätt ägg, grädde, färsk rosmarin, svartpeppar och 1 msk flytande honung. Vispa med elvisp till en slät smet. Häll upp i spritspåse och ställ in i kylen i minst 30 minuter.

  4. Stansa ut lagom stora bitar bröd, det ska räcka till ungefär 10 snittar.

  5. Dela fikonen i klyftor.

  6. Spritsa getostkräm på varje brödbit. Toppa med ett fikon och lite honung. Gratinera hastigt i ugnen så att osten precis börjar få fin färg. Om du grädda snittarna för länge kommer osten smälta ut.

  7. Smula pepparkaka över snittarna och servera.

ARTIKELN HANDLAR OM