Cheesecake med kinderchoklad

MAT & DRYCK

Choklad, färskost och digestivekex i en och samma kaka.
Baka en superenkel cheesecake med kinderchoklad - du behöver inte ens grädda den!
Älskat av både stora små.

Cheesecake med kinderägg

Ingredienser:

  • 150 gram digestivekex

  • 75g smält smör

  • 150g mjölkchoklad

  • 150g kinderchoklad (+150g till garnering)

  • 3 dl grädde

  • 200g philadelphia/färskost

  • 0,75 dl strösocker

Gör så här:

  1. Bryn smöret och ställ åt sidan. Krossa eller mixa digestive-kex till smulor.

  2. Blanda med smöret och tryck ut i en springform.

  3. Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna lite.

  4. Blanda grädde, färskost och strösocker tills det blir som lättvispad grädde i konsistensen.

  5. Tillsätt den smälta chokladen och blanda till en jämn smet.

  6. Fyll i springformen och låt stå i frysen i cirka 2 timmar innan servering.