Bästa receptet på glutenfri kladdkaka

Foto: Thinkstock
Glutenfri kladdkaka
MAT & DRYCK

Testa att göra den här smarriga glutenfria kladdkakan.

Med mandelmjöl blir kakan till och med godare än med vetemjöl.

Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass och färska bär.

Glutenfri kladdkaka

12 bitar

Ingredienser:

  • 150 gram smör

  • 3 ägg

  • 3 dl strösocker

  • 1½ dl mandelmjöl

  • 1 dl kakao

  • ½ msk vaniljsocker

  • 2 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen med lite av mjölet.

  2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke.

  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten med smöret.

  4. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite kladdig i mitten.

  6. Låt kakan svalna innan du serverar

Tips!

Mandelmjölet kan bytas ut mot exempelvis kokosmjöl eller hasselnötsmjöl om du föredrar det, eller en mix av de olika mjölsorterna.