Kryddiga teriyaki-tapas

Foto: Björn Lindahl
Teriyaki-tapas!
MAT & DRYCK

Kryddiga tapas med teriyaki är enkla att ”snickra” ihop. Stek en bit ryggbiff eller fransyska i ugnen. Om du har bråttom går det bra att använda färdig rostbiff.

Kryddiga teriyaki-tapas

20 stycken

En hel bit ryggbiff eller fransyska, cirka 500 g, alternativt färdigköpt rostbiff

Salt och svartpeppar

1 dl soja

1 dl rapsolja

4 klyftor vitlök

10 skivor bröd, gärna lantbröd

10 cocktailtomater

Gör så här:

  1. Lägg köttet i en ugnsfast form, salta och peppra. Ställ in i ugnen och stek tills köttet har en innertemperatur på 58 grader. Ta ut och låt svalna. Om du har bråttom går det bra att använda färdig rostbiff.

  2. Blanda soja, rapsolja och pressad vitlök till en marinad.

  3. Skär köttet i tunna skivor. Lägg skivorna i marinaden och ställ in i kylen minst en timme, gärna över natt.

  4. Skär brödskivorna på mitten. Dela tomaterna. Lägg en eller ett par skivor tunt kött på varje brödbit och kläm fast en tomathalva med hjälp av en tandpetare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept