12 goda snapsar

MAT & DRYCK
Lagom kylt i snapsglas på fot. Det är så julbrännvient ska avnjutas.

Eriks Brännvin

35 % 176 kr/50 cl

I en rejäl butelj med dystert jordfärgad etikett tappas den här vackert solgula spriten. Doften är sval av apelsinskal och ängsblommor. Smaken är läckert kryddfruktig med fin balans av nybakat kumminbröd.

Idyll Akvavit

40 % 181 kr/50 cl

Gnistrande vårgult brännvin i smal och tjusig flaska med överdesignad rakvattensetikett. Doften är milt örtagårdskryddig med bärtoner. Smaken är elegant med friska citrusklanger och torra inslag av mandel.

Nils Oscar

Julsnaps

40 % 287 kr/70 cl

Blekt vattengult brännvin i bastant butelj, ointressant julröd etikett med oceaner av oläslig text. Fet doft av anis och kummin. Eldigt kryddig smak med inslag av saltlakrits, torr och härligt malörtsbesk avslutning.

Bothnia

32 % 172 kr/50 cl

Helt vattenklart brännvin i en smal, högrest och befriande enkel flaska. Doften är mycket frisk med citruskaraktär. Citrus finns också i smaken som är fräscht syrlig med lätt bakgrund av exotiska kryddor.

Saturnus

Julsnaps

38 % 149 kr/50 cl

Standardflaska med obegriplig etikett av kubistisk gris i dödskamp, färgen är vackert guldgul. Fin doft, även här med citrustoner. Jordig smak av stensöta som övergår i frisk, men aningen sötsyrlig, pomeranston.

Margretetorp

Aquavit

38 % 170 kr/50 cl

Ljust höstgul färg i enkelt robust flaska med etikett som en ful gammal vaxduk. Mjuk doft av skogsmossa och polkagris. Smaken är eldigt örtig med lite oljiga inslag, mjuka löktoner och kryddbesk avslutning.

Tällbergs Festbrännvin Julsnaps

38 % 178 kr/50 cl

Traditionell halsbuktig flaska med vacker allmogeetikett i dalastil, spritfärgen är brunaktigt gyllenröd. Sötaktig doft av bär och sherry. Frisk och aningen grynig söt smak med heta nypontoner, pepprig avslutning.

Von Döbeln

29 % 156 kr/50 cl

Ljust körsbärsrött brännvin i elegant klotflaska av likörtyp med sirlig guldtext. Doften är sötaktig med fina bärtoner. Aningen söt och jordigt mild smak av johannesört, lite torr och instängd avslutning.

Slaktarsupen

40 % 184 kr/50 cl

Knubbig flaska med etikett av det mindre aptitretande slaget (fyra slaktare och en hund). Färgen är bärnstensgul, doften kryddtung. Bred och eldigt rå smak med kärva kummininslag, ett tufft brännvin.

Smålandssnaps

37 % 189 kr/50 cl

Mjukt aprikosfärgat i sökt flaska av vinägertyp med fult typsnitt på etiketten. Doft av god hostmedicin – lakrits och mynta. Smaken är en kul kryddorgie: anis, lakrits, mjuk pepparkaka och glöggkryddor.

Aalborg Jule Akvavit 2000

47 % 286kr/70 cl

Vackert greppvänlig flaska, som hämtad från ett 1800-talsapotek. Färgen är helt vattenklar med en julig doft av citrusbål. Påträngande kryddsmaker med brännande sötma och kokta kummintoner.

Gammeldags

Julbrännvin

35 % 169 kr/50 cl

Elegant smal och tjockbottnad flaska med årets vackraste juletikett – nissar, stugor, nysnö. Ljust citrongul färg med instängd källardoft. Jordig kryddsmak med lätt härsken ton av smör och fänkål.