Pasta med tonfisk

MAT & DRYCK

Det här var ett stående inslag på menyn under mitt knappa år i

studentkorridor.

Märkligt ställe, märkliga grannar.

En kväll knackade det på dörren. In kom en mycket berusad polsk kvinna.

Innan jag ens hann säga tonfisk låste hon sig på min toa och mådde dåligt

ljudligt och länge.

Jag hade svårt att hantera situationen.

Annat var det med den här pastasåsen.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

Aftonbladets cyberkock

INKÖPSLISTA

(4 personer)

1 burk tonfisk, 200 g

1 burk krossade tomater, 400 g

4 msk tomatpuré

1/2 lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk oregano

20 svarta oliver, helst kalamata

2 msk olivolja

pasta

---

salt

peppar

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Sätt igång pastakoket.

2. Skala löken och vitlöken och hacka fint.

3. Fräs löken och vitlöken i olivoljan i en stor kastrull ett par minuter

utan att det tar färg.

4. Häll i tonfisken, de krossade tomaterna, tomatpurén, oliverna och

oreganon.

5. Rör om och koka ihop i tio minuter.

6. Smaka av med salt och peppar och servera med pastan.

DRYCKESTIPS:

Kranvatten med skivad citron är både gott och vackert.

Dessutom ger det fin spänst åt likviditeten.

Är pengar mindre viktigt för dig rekommenderar jag ett vitt:

Fontana candida frascati 2000 (2410) Italien, 63 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM