Snabb kasslergryta

MAT & DRYCK

Lite nöjd med den här, faktiskt.

Anade att den skulle vara snabbfixad men inte att den skulle bli så god.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

Aftonbladets cyberkock

INKÖPSLISTA

(4 personer)

500 g kassler

5 stora potatisar eller 10 små

200 g frysta grönsaker, typ wokgrönsaker, rotsaker eller något annat

1 tärning grönsaksbuljong

3 msk hackad persilja

fransk senap

---

5 dl vatten

peppar

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Koka buljong på tärningen och vattnet i en stor kastrull eller gryta.

2. Skala potatisarna, skär i två centimeter stora bitar och lägg i

buljongen.

3. Hacka persiljan fint.

4. Drick en slurk vatten eller vin. Tänk på något trevligt.

5. Skär kasslern i halvcentimetertjocka skivor och lägg i kastrullen ovanpå

potatisen.

6. Lägg de frysta grön-/rotsakerna i grytan efter en liten stund.

7. Strö i persiljan, vänd runt och peppra lite.

8. Nu har det nog gått en kvart. Kolla att potatisen är klar och servera med senap och bröd.

VARIANTER:

Färska rotsaker går givetvis minst lika bra. Skär rotselleri, palsternacka,

morot och purjo i rätt små bitar och stoppa i grytan samtidigt med

potatisen.

TIPS:

Grovriven pepparrot. Yes!

VEGO:

Byt ut kasslern mot stekta grönsaksbiffar och stänk försiktigt i lite liquid

smoke i rotsaksgrytan.

DRYCKESTIPS: Här passar både vitt och rött:

Murray valley riesling 1999 (6403) Australien, 54 kronor, är ett vitt med

många smaker i samma paket.

Vina Albali 1993 (2788) Spanien, 75 kronor, är ett nyutsläppt, mjukt

rödtjut.

ARTIKELN HANDLAR OM