Skulle bli FBI-agent – nu ger han dig grilltips

1 av 2 | Foto: bertil wöllner
MAT & DRYCK

Meningen var att han skulle bli federal agent och jaga knarklangare i Florida.

Men Joseph Parsons, 32, tänkte om och började laga mat.

– Jag vill ha roligt, säger Joseph.

Het. Rökig. Annorlunda. Spännande. Men framför allt full av fantasi, nya kombinationer och härligt uppfinnigsrika kreationer .

Sådan är maten som Joseph Parsons lagar. Så vill han att vi grillar i sommar. Titta på bilderna och det är nästan så att du vill tugga i dig tidningen.

Exklusivt för Aftonbladets läsare presenterar han sommarens bästa grillrecept. Läs dem noga. Låt dig inspireras. Förbered. Tänd grillen.

Let´s rock´n´roll!

Joseph Parsons är född i St. Louis, Missouri, men uppvuxen i Fort Lauderdale, Florida. Meningen var att han skulle bli federal agent och jaga knarklangare hemma i Florida.

– Jag tappade motivationen. Jag tränkte på min familj och ville inte utsätta dem för oron, säger han.

Han bestämde sig för att bli kock. Så han gick på restaurangskola, arbetade hos Charlie Trotter och hamnade sedan på Coyote Café i Santa Fe, New Mexico.

1996 gjorde han ett kort gästspel på en Stockholmsrestaurang. 1999 kom han till Sverige igen för ett samarbete med Melker Andersson.

Nu blev han kvar.

I dag är han kökschef på restaurang Flamingo i Stockholm och bjuder på mat som är en smakfull hybrid av karibiskt, southwestern och mexikanskt – nuevo latino.

Grilla hela sommaren med Aftonbladet.se

Gillar du att grilla? Då har du kommit rätt när du nu håller Aftonbladets Grill-bilaga i din hand.

Men det är inte slut med det. Hela sommaren kan du gå in på aftonbladet.se (klicka på mat&vin) och hitta massor av nya grillrecept, goda prisvärda viner och mustiga öl.

Ladda grillen. Starta datorn. Vi ses på aftonbladet.se.

Joseph har gjort alla läckra recept för Aftonbladets grillbilaga. Som krydda på kotletten fick han också i uppdrag att helt fritt, utan reccept, komponera en valfri maträtt.

Resultatet ser du här till höger, en Nuevo Latino.

Låt dig inspireras av Josephs fantasi och uppfinningsrikesdom. Låt din egen fantasi flöda när du ser den här läckerheten på bilden.

Det ser ut att vara väldigt krångligt – men så svårt är det inte. Prova dig fram. Krydda. Smaka. Kanske krydda lite till.

Joseph har här grillat färsk svärdfisk och gjort ett torn av friterad matbanan och lagt guacamole mellan våningarna.

Till det serverar han en chutny gjord på kanderade kum quat-frukter som han blandat med bananer och habanero-chili.

Mangoldskotten har en dressing med kaktusfikon.