Bra grill för 25 kr

Ragnar Dahlberg sätter plus & minus på engångs- grillarna

MAT & DRYCK

LINKÖPING

Engångsgrillarna säljer som aldrig förr. Aftonbladet har låtit Sveriges okrönte grillkung Ragnar Dahlberg testa de vanligaste modellerna.

De är kanske praktiska att ta med sig, men förvänta dig inga gastronomiska sensationer.

Foto: Hanna Teleman
ragnar kollar värmen - Det här är inget om man har bråttom. Snabbaste grillen gav en färdig kotlett 45 minuter efter att vi tände den, säger Ragnar Dahlberg som tycker att engångsgrillarna lämpar sig bäst för korv.

Aftonbladet besökte sju av de vanligaste återförsäljarna av engångsgrillar och fann sex olika modeller. Sedan begav vi oss till Ragnar Dahlberg, mannen som gav oss grill-SM.

- För mig är den stora glädjen att stå bakom en rejäl grill med en massa tillbehör. Det är som en ceremoni där alla är delaktiga, säger han.

Den här gången är det dock matlagning av mer blygsamt format som gäller. På gårdsplanen till Dahlbergs kafé i Gamla Linköping, som den välkände tv-profilen driver med sin hustru Gun-Britt, tar han sig an urvalet med stort intresse.

Trots att de sex engångsgrillarna ser i det närmaste identiska ut är resultatet varierande - liksom priset, mellan 20 och 40 kronor. Men priset verkar inte relaterat till kvaliteten - bäst i test kostade 25 kronor.

Tobias Brandel

ARTIKELN HANDLAR OM