4 höjdare till picknickkorgen

Fyllda mackor, härliga pannkakor och en ljuvlig dessert

MAT & DRYCK

I sommar får vi små goda munsbitar av Pelle Johansson. Under semestern kommer TV 4 att krydda sin tablå med snabba program sprängfyllda av tv-kockens smarta, smarriga recept.

Foto: Mikael Gustavsen

- Det kommer att vara kortisprogram med små fiffiga recept som man ska kunna göra på fem minuter, säger Pelle Johansson.

Utöver sitt tv-kockeri, i "Köket" är Pelle Johansson också köksmästare på den legendariska krogen Ulla Winbladh, i Stockholm.

- Det roligaste med att jobba där är att vi alltid har mycket gäster. Vi har alltid köttbullar på menyn och det uppskattar folk.

Vad äter du om du har bråttom och ont om pengar?

- Pannkakstårta är bra. Då kommer man ganska billigt undan.

Vad är det konstigaste du ätit?

- Beckasinhjärna är väl lite konstigt? Det smakade sådär. Det var så mycket tryffel och skit, att man knappt kände smaken.

Det absolut godaste du ätit?

- En duva som jag åt i Frankrike. Den serverades med örtsallad och blodsås, gjord på duvans blod.

Vad har du alltid i kylen?

- Senap. Och min farmors inlagda gurkor som är jättegoda.

Vad åt du i går och vem lagade maten?

- Jag åt pannkakstårta med min dotter Agnes. Vi lagade maten ihop.

Krydda som du inte kan vara utan?

- Svartpeppar.

Vad brände du vid senast?

- Min hand. Jag skulle plocka ut en varm grej ur ugnen och brände mig.

Recepten:

ARTIKELN HANDLAR OM