Friterad Bounty med ananas

MAT & DRYCK

Ca 2 liter rapsolja eller annan olja till fritering

1 mogen ananas

2 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

2–2 1/2 dl sodavatten

8 små bitar Bounty (choklad- och kokosgodis)

Gör så här:

Värm oljan i en fritös till maximal värme.

Skär av botten och toppen på ananasen och dela den i fyra delar vertikalt. Ta bort de träiga kärnorna på varje bit och lägg ananasen med skalsidan neråt.

Dela fruktköttet i två delar på längden, sluta när du känner skalet. Skär sedan tvärs över skivorna och dra med kniven mellan fruktkött och skal. Ananasbitarna bör lossna hur lätt som helst. Pressa skalet över ananasen för att få med minsta lilla droppe fruktsaft.

Mät upp mjöl och bakpulver i en skål, vispa i 1 3/4 dl sodavatten till en smet. Tillsätt mer vatten om konsistensen fortfarande är för tjock: den ska vara så tjock att den lätt fäster. Det bästa sättet att kontrollera det är att vända ner en bit Bounty i den. Om smeten fastnar är den som den ska vara. Jag brukar använda fingrarna till det, men det går bra med en tång också.

Stoppa ner Bountybitarna i den heta oljan, sedan de doppats i frityr-smeten och fritera dem i cirka tre minuter, tills smeten har puffat upp och är gyllene.

Lägg bitarna på hushållspapper som suger upp överflödigt fett och lägg sedan upp dem på ett fat tillsammans med ananasbitarna.

ARTIKELN HANDLAR OM