Fräscht, elegant – och löjligt lättdrucket

Systemets 49 nya viner: Aftonbladet Söndags experter listar sina favoriter

1 av 2 | Foto: Per Björn
Per Styregård, till höger, och Anders Calissendorff.
MAT & DRYCK

Nu väller vinterhalvårets viner in: 49 stycken under vår 150-kronorsgräns. Många slätstrukna, men vi har hittat en vit och en röd höjdare. Pris 158 kr – för båda!

Många är de – problemet är att de flesta röda är så slätstrukna.

En hel del reser sig dock ur den grå massan och kittlar gomseglet. Om du bara vill köpa ett vitt och ett rött i oktober kan vi skräddarsy en salivstimulerande kombination för 158 kr.

För 99 kronor får du ett superfruktigt, fräscht och elegant vitt vin från Kalifornien som heter Clay Station och är gjort på druvsorten viognier. Vinet är så gott och druvan så trendig att du kan känna dig som ett vinprovarorakel.

För de resterande 59 kronorna får du ett nästan löjligt lättdrucket vin från Norditalien som heter Marzemino – perfekt för vardagar du vill ge mildrande vaselin på linsen.

Vill du hellre lägga mer pengar på rött och mindre på det vita vinet kan vi hjälpa dig även med det. Alamos Malbec kostar 99 kronor och kommer från vår favoritproducent i Argentina, Nichólas Catena.

Vitvinet Robertson Winery Chardonnay kostar visserligen 149 kronor, men då får du en praktisk 3-literslåda. Okomplicerat bruksvin som smakar allra bäst under tiden du lagar mat.

Sök viner

Anders Calissendorff , Per Styregård

ARTIKELN HANDLAR OM