För killar i skjorta och tjejer i blåställ

Systemets 39 nya viner: Välj favoriten som passar din klädstil

MAT & DRYCK

Människor och djur liknar varann. Alla vet att GP tycker sig likna en Sankt bernardshund och att viner kanske inte direkt liknar kläder, men det kan vara ett pedagogiskt knep att ta till för att beskriva hur ett vin smakar. Vi har försökt para ihop månadens mest intressanta viner med din klädstil.

Foto: Per Björn
Vinprovarna Per Styregård och Anders Calissendorf.

Ponte Sangiovese är stajlat för dig som tycker att allt annat än slitna jeans känns som konfirmationskläder. Du vill att det ska vara bekvämt och passa till det mesta. Michele Chiarlo Extra Brut är till för trendkänsliga män och kvinnor i diskret mönstrade stiliga kläder i blanka tyger, helst vävda i norra Italien. Och som gillar att stå upp och dricka så att de nyputsade skorna syns ordentligt.

Spier Private Collection Merlot passar tjejer med grova skor och kjol eller män som fortfarande tycker det är hippt med Rolex och HD.

Stonehaven Limestone Coast Chardonnay för dig som förstått att kvalitet sitter i tillskärningen och inte i märket.

La Forra Chianti Classico Riserva är vinet för dig som bär merino-lammullspolo under dubbelknäppt och dräkt med samma självklarhet som gummistövlar och blåställ. Du vill ha gedigen kvalitet och är skeptisk till snabba modeskiftningar.

Du som klär dig i storrutig flanellskjorta, har generöst håriga underarmar och tycker det är omanligt att dricka vitt vin kan hinka Scotchmans Hill Swan Bay Chardonnay utan att behöva skämmas. Det både låter och smakar lika mycket som whisky.