Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Dillkött

7-800 gram kalv

100 g rotselleri

1/2 purjolök

2 morötter

salt

75 gram vetemjöl

1-2 matskedar smör

1/2 citron

1 lagerblad

 

7-8 hela vitpepparkorn

1 dl vispgrädde

1 knippa dill

ev. 1 msk 3% ättika

ev. 2 msk strösocker

 

Skala och skär rotsellerin och morötterna i bitar.

Hacka dillen. Putsa köttet från hinnor och grovt fett.

Lägg köttet i en stor kastrull och täck med vatten.

Låt köttet koka upp, ta av kastrullen och slå av vattnet. Lägg tillbaka köttet i kastrullen, fyll på med nytt vatten, grönsakerna och salt.

Låt köttet koka upp, sänk värmen till det endast sjuder i kastrullen. På med locket och låt sjuda i 35-45 min. 

Fräs smöret i en kastrull, utan att brynas. Rör ut vetemjölet, späd med 5 dl av kokspadet samt grädden. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Hacka dillen fint och rör ned i såsen. Tag upp köttet och skär i bitar.

Lägg ned köttet igen och servera med kokt potatis.