Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Pytt i panna

Pytt i panna är inget exakt recept, man tager vad man haver och gör som man själv tycker är godast. Rester av stekt eller  kokt kött skärs i 1/2 - centimeterskuber. Idealsammansättningen är 1/4 färsk oxbringa, 1/4 rimmad oxbringa, 1/4 rester av kalv eller fläskkött, 1/4 falukorv. Råskalad potatis skärs i kuber, samma som köttet. Proportioner 2/3 potatis, 1/3 kött. Gul lök hackas - 1 msk hackad lök till 1 dl skuret kött.

 

Börja med steka potatisen så den blir vackert gulbrun och helt färdig inuti. Tillsätt löken och därefter köttet. Fortsätt att steka tills även köttet blir en aning knaprigt men inte så att det blir torrt. Salta och peppra.

Servera upplagt som en omelett med stekta ägg över eller äggulor i sina skalhalvor vid sidan. Inlagda rödbetor, saltgurka, biffsteksås.