Dagens namn: Lillemor, Moa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Tabbouleh

Den härligt fräscha tabboulehn kommer från Mellanöstern, där bulgurvete är en av basvarorna. En underbar sallad!

 

Till 4 personer:

1 tärning grönsaksbuljong

4 dl vatten

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 limefrukt, rivet skal och saft

2 dl bulgurvete

1 gul paprika

1 grön gurka

1 dl svarta oliver med kärnor

1 msk hackad mynta

ev. 2 krm salt

2 msk god olivolja

 

1. Lös buljongtärningen i 4 dl hett vatten i en kastrull. Tillsätt olja, pressad vitlök och skal och saft av lime.

2. Blanda ner bulgurvete, rör om ordentligt, lägg på lock och låt kastrullen stå på mycket svag värme cirka 10 minuter, så att vetet drar åt sig vätskan.

3. Ställ kastrullen åt sidan, fortfarande med lock på, i 10 minuter.

4. Låt bulgurvetet svalna och servera det som sallad blandat med strimlad paprika, tärnad gurka, oliver och mynta.

5. Krydda eventuellt med salt och droppa gärna över lite god olivolja.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet