Sunes semlor smakar – älg

Foto: Sune Häggmark/Moose garden
BULLE MED VILTSMAK Sune Häggmark bakar semlor som toppas med älggrädde. ”Den är god med ganska lång eftersmak”, säger han. Vad älgen tycker om bakverket framgår inte.
MAT & DRYCK

Fettisdagen dyker upp varje år. Men i år gör älgsemlan premiär.

– Äkta älggrädde är det i den, berättar bakmästaren Sune Häggmark.

Stor semmelgrafik – klicka på bilden.

Grädden har sedan blandats med lite honung för smakens skull. Men hur smakar den exklusiva semlan?

– Den är god med ganska lång eftersmak. Älgmjölk är ganska fet och lätt att göra grädde av, säger Sune Häggmark.

Älgshake

Själva bullen har sambon Ann-Mari bakat. Semlor är dock inte det enda man tillverkar på Moose Garden i Östersund.

– Älgost och älgshake med blåbär och hallon har vi också, säger Sune Häggmark.

Niklas Ylinenpää