Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Ägg med sparris- och brödstavsdopp

INGREDIENSER

12 ägg

12 sparrisar

1 ciabatta eller liten baguette

salt

peppar

 

1. Löskoka äggen. Lägg dem i kallt vatten i en kastrull, koka upp och sjud i en minut.

2. Koka sparrisarna. Finns inga färska, så köp frysta. Färska sparrisar kan vara träiga längst ned. Kapa i så fall ett par centimeter och skala resten av nederdelen med potatisskalare. Har du ingen sparriskastrull där stänglarna kan koka stående så koka i en traktörpanna eller i en vid kastrull. Koktiderna kan variera mycket. Känn med sticka vid fotänden.

3. Skär brödet i stavar och rosta.

4. Doppa sparrisarna och brödstavarna i ägg. Lite salt och peppar behövs nog.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet