Fräsch cheesecake blir fin avslutning

MAT & DRYCK

Du är förstås påskbizzi med att koka ägg och skära fina skivor av laxen. Gör då den här uppfriskande kakan i morgon i stället.

Glad påsk!

Foto: PÄR JOHANSSON
Ibland blir det små sprickor i fyllningen. Då är det himla behändigt att dekorera med frukt. Särskilt om kakan ska plåtas"

Det här behöver du

(8 personer)

150 g digestivekex

50 g smör

Fyllning:

250 g philadelphiaost

250 g kesella

1,5 dl florsocker

1 krm salt

2 citroner

3 ägg

24 cm springform

6 passionsfrukter

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 175 grader.

2. Kör digestivekexen till smulor i matberedare eller lägg dem i en plastpåse och puckla på dem med något stort och hårt.

3. Blanda smulorna med smöret och tryck ut den degen i formen. Den bör gå ett par centimeter upp på kanterna.

4. Förgrädda skalet i ugnen i 10 minuter.

5. Tvätta citronerna och riv skalet. (Ta bara en om du inte gillar syrligt.)

6. Blanda osten, kesellan, florsockret, saltet, äggen, det rivna citronskalet och saften från en av citronerna i en bunke. Rör ihop till en smet.

7. Fyll det förgräddade skalet med smeten.

8. Grädda 30 minuter i ugnen.

9. Låt kakan svalna i formen och garnera med passionsfrukt. Sockra lite om du tycker det blir för syrligt.

Gott att dricka till

Kaffe är ju fantasilöst men passar alldeles utmärkt.

Vill du ha något drickbart

godis till så pröva marsala:

Vecchioflorio (8403) Italien, 59 kronor (37 cl).

Tipset

Kesellan i smeten gör kakan

lite magrare. Om det är

oväsentligt för dig så kan du ta 500 g philadelphiaost i stället.

Citroncheesecake

Jon Hansson