Clubsandwichen - en enkel klassiker

MAT & DRYCK

Hmm, ni har inte varit så mycket för att svara i telefon eller på mejl efter lunch i dag.

Tjänsteärende på stan? Eller är det fredagspub?

Hur som helst - en snabb men närande sandwich sitter säkert inte i vägen.

Det här behöver du

(4 personer)

8 skivor formbröd

1/2 grillad kyckling

1 paket bacon, 250 g

1/4 huvud isbergssallad

2 tomater

majonnäs

Foto: PÄR JOHANSSON
Lite kallt om rumpan ännu för en picknick men det här är en förträfflig macka att stoppa i utflyktskorgen.

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 175 grader.

2. Skiva tomaterna.

3. Strimla salladen.

4. Lägg baconskivorna på en plåt och stek i ugnen tills de är knapriga.

Ta ut och låt rinna av på hushållspapper.

5. Plocka sönder kycklingen i småbitar. (Benen ska förstås inte vara med.)

6. Rosta brödskivorna.

7. Bygg mackorna: Brödskiva (en del vill ha smör på, jag tycker det räcker med majonnäsen), sallad, kyckling, majonnäs, tomat, bacon och så brödskiva nummer två på toppen.

Gott att dricka till

God bira, snygg flaska. Beställ om ditt bolag inte har den.

Nils Oscar Kalasöl (1310) Sverige, 16:80 kronor (33 cl).

Ännu godare-varianten

Det går inte att snirkla sig ifrån - hemgjord majonnäs är godast.

Så om du har en kvart extra:

Rör ihop två äggulor, 1 tsk vinäger, 1 tsk osötad senap, 1 krm salt, 1 krm cayenne- eller vitpeppar.

Vispa sedan i 2 dl olja (inte olivolja). Ta det droppvis först, sedan kan du hälla lite fortare.

Se till att alla ingredienserna har samma temperatur så skär sig inte din majonnäs.

Smaka av med salt och vinäger eller pressad citron.

ARTIKELN HANDLAR OM