4 svängiga countryrätter

Ludde lagar amerikanskti Dolly Partons anda

MAT & DRYCK
Foto: Henrik Hansson

 Lars ”Ludde” Lundh äger restaurangen Broken Dreams i Borlänge. Ett ställe där Dolly Parton utan att tveka skulle äta sig mätt – menyn är späckad med just den gammaldags countrymat hon älskar att laga själv.

Borlängekrogen är inredd i 50–60-talsstil, med porträtt av bland andra Elvis, Marilyn Monroe och James Dean. Den bjuder på en riktig nostalgitripp.

Vad serverar ni mest av just nu?

– De mest populära rätterna är loaded potato skins – friterade potatisskal fyllda med ost och bacon, chicken wings, revbensspjäll och key lime paj. Min personliga favorit är sandwich, till exempel BLT (Bacon Lettuce Tomato). Till efterrätt vill jag ha key lime paj, om jag har ätit något kryddstarkt är det gott att runda av med cheesecake eller mangosorbet. Annars äter jag helst husmanskost.

Vem lagar maten hemma?

– Det är mest jag. Jag provar mig fram och tvingar familjen att äta min mat. Ju mer vin jag dricker medan jag lagar, desto djärvare blir jag! Nu på hösten tycker jag om att laga grytor, till exempel dillkött och kalops.

Vilken är din bästa matupplevelse?

– De bästa matupplevelserna får jag när jag är ute och reser med matglada vänner i Europa. Jag prövar restauranger i olika kategorier som jag inte vet någonting om innan. Till helgen ska jag åka med en kompis till Frankrike för att äta.

Elin Johnsson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM