Kvick pasta med bacon och squash

MAT & DRYCK

Här kommer ett biltjuvs-snabbt recept så att du hinner ta dig en vårpromenad.

Det här behöver du

(4 personer)

400 g pasta, torkad

100 g bacon

2 ganska små zucchini

200 g körsbärstomater

2 msk olivolja

4 msk burkpesto

parmesan

peppar

Så här gör du

1. Sätt igång pastakoket.

2. Strimla baconet.

3. Skölj zucchinin och tärna sockerbits-stort.

4. Dela tomaterna i halvor.

5. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta och fräs baconet några minuter tills det börjar bli knaprigt.

6. Häll i zucchinibitarna och tomaterna och fortsätt steka ett par minuter. Zucchinin ska bli lite brynt och tomaterna mjuka.

7. Häll i ett par matskedar kokvatten när pastan är klar och rör ut i fräset. Häll sedan i pastan och peston. Rör om.

8. Riv över parmesan och peppra lite om du är på det humöret.

Gott att dricka till

Ett glas rött får dig kanske mer på sitta i soffan-humör än att frusta av promenadlust men det är ju gott till pasta och du har säkert en karaktär av stål. Systemets storsäljare nummer ett är helt okej:

Chenet cabernet-syrah (12808) Frankrike,

179 kronor (3 l).

Vego-varianten

Stek skivade champinjoner ganska hårt i stället för bacon och blanda också ner ett par matskedar kapris.

ARTIKELN HANDLAR OM