Scampispett med tomatsalsa

Foto: Börje Thuresson
Scampispett med tomatsalsa. Läs receptet nedan.
MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du:

16 scampi

4 plommontomater

2 schalottenlökar

1 röd paprika

1 röd chili

färsk koriander

färsk basilika

romansallad

Tabasco

1 citron

1 vitlöksklyfta

olivolja

Lägg scampin i en bunke, skvätt över några droppar citron och Tabasco.

Krossa vitlöksklyftan med handflatan och lägg i. Täck med olivolja och ställ undan.

Rosta paprikan i ugnen på hög värme tills den fått färg, ta ut och lägg i en bunke täckt med en plastfilm och låt svalna.

Skålla tomaterna i hett vatten, kyl omedelbart i kallt vatten. Dra av skinnet, dela på mitten och ta ur kärnhuset.

När paprikan svalnat, dra bort skinnet och ta ur kärnhuset.

Strimla koriander och basilikabladen fint med en vass kniv.

Skär paprikaköttet, tomatköttet, schalottenlöken och chilin i lika små fyrkanter.

Blanda med olivolja och smaka av med salt, peppar, socker och de fint skurna örterna.

Fördela i fyra stora romansalladsblad och lägg på tallriken.

Ta upp scampin ur marinaden, fördela på fyra spett, salta och peppra.

Grilla någon minut per sida och servera omedelbart.

Henrik Severins grillrecept!

Jon Hansson