Crème ninon

MAT & DRYCK

En mycket vacker soppa. Den är grön och skön och en fin inledning på en vintermåltid. Använd frysta ärtor för bästa resultat. Champagnen kan bytas ut mot mousserande vitt vin.

Ingredienser

1 liten gul lök

1 msk smör

1/2 kg frysta gröna ärtor

7 dl buljong

1 1/2 dl vispgrädde

1 dl champagne

Salt och nymalen vitpeppar

Till garnering:

Några kvistar färsk dragon

Så här gör du:

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg.

Häll på buljongen och låt den koka upp. Tillsätt de frysta ärtorna. Låt koka i några minuter.

Mixa soppan slät och fin. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp. Häll i champagnen. Smaka av med salt och peppar.

Garnera med färsk dragon. Servera gärna med ett gott bröd och en vällagrad ost.

9 recept ur Monika Ahlbergs nya kokbok

ARTIKELN HANDLAR OM